praktijk voor ayurvedische
massages en coaching

Chavutti Uzichil oftewel Kalari voetmassage

Deze unieke en speciale voetmassage behandeling is een weldaad voor het lichaam en heel effectief voor onder andere spanningen, reumatische aandoeningen, rugpijn, spierpijn, gewrichtspijn, slaapgebrek en energieverlies,

Chavutti Uzichil komt uit Kerala (een zuidelijke regio van India) en werd aanvankelijk gegeven door Kalari Marma art masters: de gurukkals. Deze masters hadden een grondige kennis van alle vitale delen – de marmapunten in het menselijke lichaam. Er zijn 107 marmapunten, waarvan er 64 normaal behandeld worden en snel genezen. 

Tegenwoordig worden kalari behandelingen erkend als de meest krachtige behandelingen die een individu fysiek, mentaal en spiritueel vooruit helpt.

Tijdens mijn AMPT opleiding in India heb ik het geluk gehad om twee weken lang intensief les te krijgen van een 89 jarige oude kwieke gurukkal, de master in deze massage techniek

Behandelwijze

Tijdens deze traditionele behandeling masseer ik met mijn voeten in plaats van de handen. Ook hier wordt de massage op de vloer uitgevoerd op een comfortabele mat. Ter ondersteuning houd ik mezelf vast aan een touw die aan het plafond is bevestigd. Ik gebruik mijn lichaamsgewicht om te werken aan de energiebanen van het individu met de focus op samenhang van spieren en botten en het herstel, de elasticiteit en flexibiliteit van het lichaam.